مد و مدگرایی تب جوانان امروز
اگر این روزها به خیابان های شهر سنندج قدم بزنید می بینیم که اکثر نوجوانان و جوانان به دنبال مدهای عجیب و غریبی هستند که ریشه در فرهنگ غرب دارد و با جامعه ی اسلامی تطابقی ندارد .
به گزارش خبرنگار آفتاب دل، اگر این روزها به خیابان های شهر سنندج قدم بزنید می بینیم که اکثر نوجوانان و جوانان به دنبال مدهای عجیب و غریبی هستند که ریشه در فرهنگ غرب دارد و با جامعه ی اسلامی تطابقی ندارد .
جوانانی با موهایی روغن زده، مارک های عجیب و غریب غربی، شلوار لی چاک چاک و عینکی بزرگ تر از صورت به چشم، در خیابان راه می رود. از اینکه مورد توجه رهگذران قرار گرفته خوشحال است اما اگر کسی به او اعتراض کند که این چه نوع پوششی است می گوید که مد است.
نوجوانی که 15 - 16 سالی بیشتر ندارد قبل از بیرون رفتن نیم ساعتی را جلوی آ ینه مشغول آرایش موها و اصلاح صورتش است، از اتوی مو گرفته تا مدل های عجیب و غریب برای اصلاح صورتش. پدر با عصبانیت می گوید: این رفتارها را دخترها هم نمی کنند چه برسد به تو. آبرویم را پیش همسایه ها و فامیل برده ای. اما کو گوش شنوا. تازه برای خرید مدل جدید لباسش هم از پدر پول می خواهد. جدای از تیپ، قیافه و لباس پوشیدن، موسیقی مورد علاقه پدر و پسر هم با یکدیگر تفاوت بسیاری دارد و همین موضوع مشکلات بسیاری برای خانواده شان ایجاد کرده است.الگوها و مدهای نامتعارف پوشش و رفتار که متاسفانه توسط بخشی از جامعه به ویژه نسل جوان پذیرفته می شود و نمود آن را در جامعه بسیار شاهدیم نتیجه چیزی جز بحران هویت نیست. بحران از نوعی دیگر که خود زمینه ساز بسیاری از آسیب هاست چراکه به دنبال آن فاصله گرفتن از ارزش ها و باورهای اسلامی و ایرانی رخ می دهد و همین امر به بیگانگی با فرهنگ خودی می انجامد که خود سرآغاز بروز بسیاری از معضلات است.
یکی از معضلات امروز جوامع بشری، بحث مد و مدگرایی و تطبیق دادن خود با شرایط هر روزه مدل لباس، آرایش موی سر و نوع پوشش است که متأسفانه در جامعه خودمان نیز با مصادیق زیادی از این پدیده روبرو هستیم.
مد، اشاعه سریع کالا یا گرایش یک رفتار در میان افراد جامعه است و به دلیل رابطه مستقیمی که با حس تنوعطلبی دارد، بین نوجوانان و جوانان بیشتر دیده میشود.
توجه به مدگرایی گاهی مانند سیلی عظیم جامعه را فرا میگیرد و پس از مدتی کوتاه تغییر میکند.
تنوعطلبی و نوگرایی از خصایص انسان است و همیشه او را به سمت نوشدن برای یک زندگی بهتر سوق میدهد. این نیاز از تغییرات اساسی دوران بلوغ و نوجوانی است که به شکلهای مختلف در نوع رفتار، صحبت کردن و پوشش دیده میشود.
یکی از دلایل گرایش جوانان به مد به خاطر مورد توجه قرار گرفتن و پاسخگویی به نیازهای روانی آنها است و جوانان به دلیل داشتن روحیه تأثیرپذیر آمادگی بیشتری برای پدیدههای نو دارند.
دلیل دیگر میتواند سرخوردگیها و نداشتن اعتماد بهنفس و چشم و همچشمیباشد که افراد را به سوی مدهای مختلف میکشاند.
ژورنال مدهای خارجی به خوبی جای خود را در میان زنان و دختران جامعهمان بازکرد و زیر سایه غفلت مسئولین و خانوادهها، شتاب تندی به خود گرفت و باعث شد دختران ما همرنگ کشورهای غربی شوند.
توجه زیاد زنان به مد و مدگرایی چند سالیست که از سوی تولیدکنندگان پوشاک مورد استقبال قرار گرفته است و ردپای تغییر نگاههای زنان از سنتی به مدرن به خوبی در بازارهای امروز مشخص است.
گویا دیگر این نحوه آرایش و پوشش در میان تعدادی از دختران و پسران عادی شده و انگار در نظر دارند به رقابت با نمونههای غربی برخیزند.
پشت ویترین هر مغازه ای که بایستی پر است از انواع مانتوها با مدهایی غریب با فرهنگ ما و جالب اینجاست که شاید بسیاری از مردم دیگر حتی نمی دانند که این مدها متعلق به فرهنگ ما نیست ، شاید برایشان کاملا عادی جلوه می کند ، در این بین نکته جالب توجه این است که در بازار ما در میان این لباسها مثلا مانتو ترک (که از کشور ترکیه وارد می شود) هم جنس و هم دوخت بهتری دارد! در واقع کشوری که خود هیچ مصرفی برای مانتو ندارد در تولید جنس مقبولیت بیشتری برایمان دارد.
پدیده مد و مدگرایی امری است که در اشکال گوناگون در جامعه رخ داده و همانگونه که اشاره شد برخی از جوانان به آن دچارند. حال چه خوب است دستاندرکاران امر در کنار فعالیتهای فرهنگی برای جوانان جهت ارائه الگوهای مناسب ایرانی و اسلامی بر تولیدکنندگان لباسهای گوناگون هم نظارت کافی را داشته باشند تا هر روز شاهد آن نباشیم که لباسهای مد غربی با مارکها و علامتهای گاه معنیدار و معاند با اسلام و ایران در پشت ویترین مغازهها صف کشیده باشند.
انتهای پیام/